Naslovna > Novosti
Vesti

"VINEX ETIL" odluka o prodaji 01.12.2016. godine

argaiv1870

 

 

"VINEX ETIL" ODLUKA O PRODAJI 01.12.2016. godine

 

 

"VINEX GROZD"  ODLUKA O PRODAJI 01.11.2016. godine

 

 

"STARI VUK" - VINO SA UKUSOM DIVLJINE!!!

 

Na zahtev brojnih potrošača iz Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore ...  ponuda VINEX-a bogatija je za jedno poluslatko vino. Zbog iskustva koje prenosi i mudrosti koju sobom donosi, zbog istorije kraja iz koga dolazi, zbog stamenosti i prkosa - nazvasmo ga STARI, a zbog divljine i neukrotive prirode, zbog energije i želje koju budi, dobi nadimak VUK

Crveno poluslatko vino "STARI VUK" dostupno je širom Srbije i regiona u pakovanjima od 1 litar, 0,75 litara (buteljka) kao i u poklon pakovanju u luksuznoj kutiji (idealno za slavski poklon). 

I za kraj - ne morate biti lovac da bi u svoj dom doneli vuka ! 

ZAPAŽENO UČEŠĆE KOMPANIJE "VINEX LEVAČKI GROZD" NA MINI POSLOVNOM SAJMU U VRNJAČKOJ BANJI

 

U Vrnjačkoj Banji, na platou ispred hotela "Breza" od 28. do 30. juna održan je prvi Mini business samit, svojevrstan sajam uspešnih firmi i proizvodjača hrane, turističkih, poslovnih i naučnih udruženja iz čitave Srbije. Na samom ulasku u hotel svoj štand u prepoznatljivom etno vinskom stilu imala je i kompanija "VINEX Levački grozd" ujedno i generalni sponzor manifestacije.

Cilj ove manifestacije bio je okupljanje svih važnih privrednih subjekata i pojedinaca iz Centralne Srbije kao i drugih krajeva naše zemlje, radi medjusobnog upoznavanja, razmene iskustava i predstavljanja svojih delatnosti posetiocima Vrnjačke Banje i brojnim medijima.  

U parku pored hotela "Breza" uredjene su Vinska i Rakijska ulica a na udarnom mestu nalazio se i degustacioni štand "VINEXA" na kome su posetioci imali prilike da se još jednom, po ko zna koji put, uvere u kvalitet vina iz Levačkog kraja. 

Nakon svečanog otvaranja, brojni gosti, predvodjeni savetnikom predsednika Skupštine Srbije Nebojšom Pešićem, takodje su sa zadovoljstvom posetili degustacioni štand "VINEXA" i najpohvalnije se izrazili o kvalitetu proizvoda koje su imali priliku da probaju.

Zbog posebne inventivnosti i atraktivnosti koju je "VINEX" još jednom demonstrirao kada su u pitanju izlagačke manifestacije, većina zvaničnika i posetilaca poželela je da i iz Vrnjačke Banje ponese zanimljivu fotografiju upravo sa štanda naše vinarije.

U delu kulturno umetničkog programa učestvovali su i gosti iz Zrenjanina, pa im je, uz dobru tamburicu i bećarce, pravi podstrek i osveženje godilo upravo uz Levačko vino. Njihovo pevanje doprinelo je da "VINEX" ponese nezvaničnu titulu "najveselijeg" štanda na sajmu u Vrnjačkoj Banji. 

Imajući u vidu slogan "Vina za stare prijetelje!" možemo se pohvaliti da ga opravdavamo na svakom koraku. Tako na primer, naš stari poznanik i prijatelj, Ambasador Brazila u Srbiji, njegova ekselencija Alexandre Addor Neto, nije krio svoje oduševljenje što smo se još jednom sreli. 

I na kraju, da bi ostalo zabeleženo za istoriju, grupna fotografija organizatora Sajma sa generalnim pokroviteljima. Nadamo se da će ova lepa ideja nastaviti da živi i narednih godina. 

PODRŠKA ZA SESTRE MOLDOVAN

 

U subotu 20. aprila 2013. godine treći put za redom na Fakultetu za sport i fizičku kulturu u Beogradu održana je završna priredba humanitarno-sportske manifestacije "Nastavi tradiciju" a medju uglednim Zlatnim sponzorima našlo se i preduzeće VINEX Levački grozd. 

Humanitarno-sportsku manifestaciju "Nastavi tradiciju" pokrenuli su studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja još 2011. godine sa idejom da se svi studenti Beogradskog univerziteta i ostalih Univerziteta u Srbiji ujedine i da kroz učešće na jednodnevnoj sportskoj manifestaciji kroz devet turnira prikupe sredstva namenjena za dobrotvorne svrhe. Prve godine obezbedjena su sredstva za renoviranje fuskulturne sale Gimnazije u Kraljevu, da bi 2012. godine sav prihod sa manifestacije bio namenjen za oporavak proslavljenog golmana Crvene zvezde Zvonka Milojevića i njegovu borbu da prohoda posle teške saobraćajne nesreće. Ove godine su, na završnoj manifestaciji, u umetničko zabavnom programu nastupili Marija Šerifović, Bojan Marović, dečji hor Beogradskog kulturnog centra i Folklorni ansambl Abrašević iz Beograda, a na kraju su zaslužnim firmama i pojedincima bile dodeljene specijalne plakete. Medju dobitnicima plaketa bilo je i preduzeće VINEX Levački grozd koje se medju prvima uključilo u ovu humanu akciju.

Cilj akcije "Nastavi tradiciju" ove godine je bilo prikupljanje sredstava za obezbedjivanje adekvatnih uslova za rad i pripremu za velika takmičenja za reprezentativke Srbije, kajakašice, sestre Nikolinu i Oliveru Moldovan. Potsećanja radi treba napomenuti da su ove dve talentovane devojke ostvarile neverovatan uspeh plasmanom u finale Olimpijskih igara u Londonu, iako treniraju u prljavom i zagadjenom Borčanskom kanalu, gde nemaju ni adekvatnu opremu pa čak ni svlačionice. Već 11 godina one treniraju u takvim uslovima, u mutnoj vodi koja deluje zastrašujuće, ali su jakom voljom i upornošću pokazale da i u nemogućim uslovima mogu da postignu izvanredne rezultate. Sestre Moldovan su, uprkos svemu, uspele da budu šampionke Evrope za mlade seniore 2009.godine, zatim zlatne i srebrne na Evropskom prvenstvu u Moskvi 2010. godine a cilj im je pobedničko postolje na predstojećoj Olimpijadi u Brazilu. Prilikom fotografisanja sa predstavnikom firme VINEX Levački grozd, uz bocu kvalitetnog vina, poželeli smo im da nas obraduju u Rio de Žaneiru, jer ćemo u njihovom budućem uspehu svakako osećati i deo sopstvenog ponosa.

Na koktelu koji je upriličen za VIP zvanice prisutni su imali priliku da se uvere u kvalitete VINEX-ovih proizvoda, nazdravljajući uz crveno i belo vino za uspeh ove manifestacije na kojoj je prikupljeno 400.000 dinara za pripreme sestara Moldovan. U čarima levačkih vina podjednako su uživali rektor Beogradskog univerziteta, profesori i studenti volonteri. 

Redovan promoter ove akcije je i naša proslavljena rukometašica Svetlana Ceca Kitić (zvanično najbolja rukometašica sveta svih vremena) koja nije krila zadovoljstvo ukusima koje je otkrila u proizvodima VINEX-a. 

Medju najboljim poznavaocima vina na ovom skupu bio je ambasador Brazila u Srbiji, njegova ekselencija Alexandre Addor Neto. Odmah nakon što je degustirao neponovljivo levačko vino, poželeo je da upozna predstavnike naše firme, a kako nam je rekao, i da nas poseti u našoj vinariji, smatrajući da kvalitetom zaslužujemo da izadjemo na probirljivo tržište Južne Amerike.

Na kraju večeri ostao je ukus uspeha u jednom zajedničkom i humanom poslu. Do naredne godine, kada je na redu četvrta akcija "Nastavi tradiciju" razmišljaćemo u duhu slogana - Share love, be human.

 

Održana promocija proizvoda VINEX Levački grozd u supermarketu DIS-a u Kragujevcu

 

U supermarketu preduzeća DIS u Kragujevcu, tokom vikenda 20. i 21.04.2013. godine organizovana je promotivna prodaja proizvoda preduzeća VINEX Levački grozd. Zahvlajujući ljubaznim i šarmantnim promoterkama Jovani i Snežani, kupci vina su obradovani prigodnim poklonima uoči predstojećih prvomajskih, uskršnjih i djurdjevdanskih praznika. 

Sledeća promotivna prodaja sa prigodnim poklonima za kupce zakazana je subotu i nedelju 27. i 28.aprila u supermarketu DIS u Jagodini. VIDIMO SE !!!!

 

 

LOVCI SA JUGA KUŠALI DOBRO VINO IZ LEVČA

 

Sredinom aprila (od 10. do 15.) održan je ovogodišnji, jubilarni 15. po redu, Sajam lova i ribolova u Nišu. U hali Čair koja je tokom pet dana sajma bila prepuna posetilaca iz Niša, Vranja, Pirota, Leskovca, Prokuplja, Knjaževca, Vlasotinca, Aleksinca i drugih gradova sa juga Srbije, medju pedesetak renomiranih izlagača lovačke i ribolovačke opreme, svoje mesto za promociju kvalitetnih proizvoda pronašla je i vinarija "VINEX Levački grozd".

Odavno je poznato, a sada je samo jos jednom potvrdjeno, da su lovci i ribolovci, kao izuzetni gurmani i gastronomi, naklonjeni kvalitetnom vinu u svakoj prilici. Zbog toga su i celodnevne degustacije proizvoda kompanije "VINEX Levački grozd" bile veoma dobro posećene, a u razgovoru sa žustrim lovcima, ili staloženim i strpljivim ribolovcima, saznali smo da se uz dobro pripremljenu divljač najčešće konzumira provereni litarski Vranac iz VINEX-a, a uz ribu svakako rashladjena Smedervka, Rizling ili Rose. Tako je, kako su nam rekli, lovački i ribolovački ugodjaj daleko lepši. 

Ono što nas kao proizvodjače veoma reduje jeste činjenica da su nas potrošači veoma lako prepoznali i da već dobro znaju da vina sa VINEX-ovim etiketama, uprkos niskoj ceni, donose izuzetan kvalitet i neponovljivo uživanje.

 

VINEX NASTUPIO NA SAJMU VINA I TURIZMA U BEOGRADU

 

Po starom dobrom običaju a i u skladu sa geslom da dobru praksu ne treba menjati, preduzeće "VINEX LEVAČKI GROZD" je i ove godine nastupilo na sajmu vina i turizma u Beogradu. Kao i prethodnih godina proizvodi VINEX-a izloženi su na zajedničkom štandu Turističkih organizacija opština Šumadije gde je vodeću ulogu imala Gradska turistička organizacija grada Kragujevca.

Štand je, kako to i priliči Šumadincima i Levčanima, bio uredjen u etno stilu, a degustacija vina iz VINEX-ovog podruma u Belušiću trajala je neprekidno tokom sva četiri dana sajma. Uz to, turističke organizacije opština Šumadije organizovale su nekoliko veoma zapaženih promocija. Predstavljena je ponuda smeštaja u seoskom turizmu, mogućnost posete brojnim spomenicima istorije i kulture, a renomirani kragujevački restoran "Biblioteka kod Milutina" posetioce sajma je upoznao sa specijalitetima svoje kuhinje.  Sve to praćeno je bogatim kulturno umetničkim programom devojaka i mladića iz Kragujevca, Rekovca, Rače i Knića.

Prvi put na sajmu su se pojavili i najnoviji proizvodi preduzeća "VINEX LEVAČKI GROZD". U pitanju su levačka vina prepoznatljivog ukusa i kvaliteta, Vranac i Smederevka, ali ovoga puta u sasvim drugačijoj ambalaži, odnosno u PET pakovanju. Sudeći prema interesovanju potrošača i pozitivnim ustiuscima koje su iskazali, može se očekivati da će, poput ostalih VINEX-ovih proizvoda, i vina u novoj ambalaži veoma lako i brzo pronaći svoje mesto na tržištu. 

Na kraju još treba dodati da je i ovaj nastup VINEX-a zavredio posebnu medijsku pažnju pa su tako kamere mnogih televizija od Radio televizije Kragujevac, preko TV Galaksije iz Čačka, TV GEM Lazarevac, TV Homolja, i mnogih drugih, zabeležile bar po nekoliko kadrova zanimljivog degustacionog pulta koji je najčešće bio "opsednut" posetiocima.

 

PROSLAVLJENA VINARSKA SLAVA SVETI TRIFUN

Kao i svake godine, 14. februara, na dan Svetog Trifuna, sveca zaštitnika vinogradara i vinara, u Levačkom kraju pripredjen je niz svečanosti. Rukovodstvo kompanije VINEX LEVAČKI GROZD je zajedno sa meštanima Levča, posle liturgije u manastiru Preradovac, sa sveštenicima izašlo u obližnje vinograde, koje inače VINEX obradjuje u saradnji sa Eparhijom Šumadijskom, i gde je, uz molitvu, obavljeno orezivanje loze i zalivanje mladih lastara vinom.

Nakon toga, u svečanoj sali preduzeća VINEX LEVAČKI GROZD u Belušiću, organizovana je dodela tradicionalnih nagrada najboljim vinarima i proizvodjačima voćnih rakija iz ovog kraja

Stručna komisija koju je predvodio renomirani tehnolog preduzeća VINEX LEVAČKI GROZD Milan Vuković, dodelila je nagrade u tri kategorije: Crveno vino, Belo vino i Voćna rakija. 

U konkurenciji proizvodjača crvenog vina prvo mesto i TROFEJ VINEX LEVAČKI GROZD 2013.godine osvojio je Zoran Vučković, dok su diplome i pehari za drugo i treće mesto pripali Bojanu Jakovljeviću i Dragoslavu Veselinoviću.

U konkurenciji proizvodjača belog vina pobedio je Zoran Mirković, drugi je bio Žarko Krstić a treći Milan Vulović.

Nagrade proizvodjačima vina uručio je predsednik ocenjivačke komisije tehnolog Milan Vuković, dok je proizvodjačima voćnih rakija, diplome i pehare predao direktor preduzeća VINEX LEVAČKI GROZD Aleksandar Andrić.

Zvezdan Mihajlović osvojio je treće mesto, drugi je bio Milan Vulović, a TROFEJ VINEX LEVAČKI GROZD 2013 godine za proizvodnju voćnih rakija otišao je u ruke Zorana Vučkovića.

Tradicija ocenjivanja vina i rakija tako je nastavljena i ove godine, a već za sledeću se može očekivati još više prijavljenih učesnika, jer, kako sami kažu, ocena stručne komisije uvek im ukazuje u kom smeru treba da se kreću kada je proizvodnja u pitanju kako bi krajnji rezultat bio što bolji.

Na kraju ove trifundanske svečanosti najviše rukovodstvo preduzeća uručilo je još jedno specijalno priznanje. Za izuzetne uspehe u unapredjenju proizvodnje, tehnoloških rešenja i kvaliteta proizvoda vodeći tehnolog preduzeća VINEX LEVAČKI GROZD Milan Vuković nagradjen je posebnom poveljom Sveti Trifun.

 

 

TROFEJ VINEX LEVAČKI GROZD 2013

U skladu sa sada  već tradicionalnom praksom da se u susret proslavi svetog Trifuna, sveca zaštitnika vinara i vinogradara, organizuje takmičenje proizvodjača vina i voćnih rakija Levačkog kraja i okoline, Kompanija VINEX LEVAČKI GROZD je i ove godine raspisala konkurs za učesnike koji će se nadmetati za prestiožni TROFEJ VINEX LEVAČKI GROZD 2013.

Takmičenje će biti organizovano u tri kategorije: Belo vino, Crveno vino i Voćna rakija, a stručna komisija će oceniti prispele uzorke i dodeliti po tri nagrade u svakoj kategoriji. Prigodne diplome i pehari biće uručeni na dan svetog Trifuna, 14 februara.

 

DEDA MRAZ U VINEXU !!!

 

U skladu sa praksom društveno odgovornog ponašanja, kompanija "VINEX Levački grozd" je i ove godine, u susret praznicima, organizovala posetu Deda Mraza i svečanu dodelu poklona za najmladje. Uz prigodnu dečju muziku, sokove i slatkiše, mališani su se sreli sa svojim omiljenim likom.

Usledilo je recitovanje specijalno pripremljenih pesmica za putnika sa dalekog severa. Deda Mraz je dečicu malo priupitao o tome da li su cele godine bili dobri, da li su slušali roditelje, učili i bili pažljivi prema svojim drugarima. Nakon brojnih pozitivnih odgovora, otpočela je i dodela novogodišnjih paketića.

Novi susret sa Deda Mrazom zakazan je za sledeći decembar, a do tada svi zajedno ćemo se potruditi da budemo bolji i uspešniji.

 

NOVI DIZAJN ZA STARE PRIJATELJE!

Kompanija "VINEX Levački grozd" u novu sezonu ulazi sa novom ambalažom litarskih proizvoda. Sa željom da svaku novu bocu naši stari prijatelji ispiju srećnim povodom i u dobrom društvu želimo vam sve najbolje i ŽIVELI!

 

 

VINEX UČESTVOVAO NA JOŠ JEDNOM SAJMU POLJOPRIVREDE U KRAGUJEVCU

Na devetom sajmu poljoprivrede koji je u prestonici Šumadije, u Kragujevcu, okupio više od stotinu izlagača iz zemlje i inostranstva, sa uspehom se jošjenom predstavila i komanija "VINEX Levački grozd". I ovoga puta štand VINEX-a, sada uredjen u stilu klasičnog vinskog podruma iz Levačkog kraja, posetio je veliki broj ljudi koji su imali priliku da na licu mesta degustiraju naša vina. Zadovoljstvo nam je bilo da smo dobili pozitivne kritike na račun kvaliteta naših proizvoda.

 

VINEX NA ĆUVENOJ DRINSKOJ ĆUPRIJI

Početkom juna, tačnije u subotu 09.06.2012. u Višegradu je organizovana manifestacija "Zlatne ruke Podrinja" na kojoj je po prvu put učestvovala i kompanija "VINEX Levački grozd". Razlog za dolazak u ovaj znameniti grad je činjenica da su proizvodi VINEX-a već uveliko poznati na tržištu Republike Srpske kao i BiH u celini.

Organizatori ove privredno-turističke manifestacije bili su Turistička organizacija Republike Srpske i Turistička organizacija opštine Višegrad, a VINEX se u svom prepoznatljivom stilu pojavio sa mobilnim etno štandom i priredio degustaciju levačkih vina za sve posetioce.

Medju posetiocima ove turističko-privredne manifestacije, osim meštana Višegrada i okoline, našao se i veliki broj stranaca koji su svakodnevno u obilasku čuvene Ćuprije na Drini. Jedan od oduševljenih degustatora vina bio je i pomoćnik ambasadora Japana u Sarajevu koji je za ovu priliku poželeo da intervju za nacionalnu televiziju BN iz Bijeljine upriliči baš ipred našeg štanda smatrajući ga najatraktivnijim na manifestaciji.

Medju strancima na ovoj manifestaciji našla se i grupa posetilaca iz SAD-a, zatim Nemačke, Turske, kao i nekoliko ekskurzija iz Srbije. Zajedničko za sve bilo je pozitivno iskustvo nakon degustacije levačkih vina.

 

 

 

Sunce je konačno sinulo i posle snežnih dana sve miriše ne lepo vreme i još lepše raspoloženje. Kompanija VINEX Levački grozd započela je sezonu prolećnih promocija najpre nastupom na Sajmu vina i turizma u Beogradu. Nastavljajući dobru saradnju sa Gradskom turističkom organizacijom Kragujevca i ove godine organizovan je zajednički nastup na štandu koji je za četiri dana sajma posetilo više hiljada ljudi. Treba napomenuti da se ove godine uz Gradsku turističku organizaciju i VINEX na istom štandu našlo i preduzeće Šumadijasajam iz Kragujevca.

Kompanija VINEX priredila je tradicionalne celodnevne degustacije vina koje su naišle na odličan prijem sajamskih posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Ljubav i vino. Dva nerazdvojna pojma. Dan žena, 8.mart, simboličan je trenutak kada se emocije iskazuju prigodnim poklonima ili momentima za pamćenje. Jedan takav dogadjaj koji će svi akteri dugo pamtiti je celovečernji solistički koncert poznatog muzičkog umetnika Massima Savića u Domu kulture u Čačku. Ujedno, to je bila i prilika da VINEX posetiocima koncerta, pre i posle samog muzičkog dogadjaja, priredi degustacij vina koje je imala odličan odjek. Promoter levačkih vina te večeri bila je talentovana pop pevačica iz Čačka Svetlana Vukomanović.

Nakon završenog koncerta, posle druženja u backstage-u i sam Massimo Savić imao je priliku da se uveri u kvalitet proizvoda sa žigom VINEX. U znak sećanja na ovo predivno veče, marketing menadžer kompanije VINEX uručio je i poklon paket ovom umetniku kao i muzičarima iz njegove prateće grupe.

Ljubav i vino, kao što rekosmo, dva su nerazdvojna pojma. Prirodno ishodište ljubavi je brak. A u slavu braka i venčanja u Kragujevcu je održan Sajam venčanja na kome su budući mladenci mogli da se, uz izbor venčanica i ostalih potrepština za svadbeno veselje, upoznaju i sa ponudom kvalitetnih levačkih vina iz VINEX-ove kolekcije. Na završetku prvog dana sajma upriličena je i modna revija venčanica svih salona koji su izlagali, a nakon toga kao prijatelj sajma Kompanija VINEX Levački grozd priredila je degustacioni koktel. Oko 200 posetilaca dalo je jako pozitivno mišljenje o paleti vina, kao i o VINEX-ovom gorkom likeru PELINU i rakijama VODA ŽIVOTA - dunjevača i VODA ŽIVOTA - viljamovka.

 

PROSLAVLJEN SVETI TRIFUN!

Na veličanstven način Kompanija "VINEX Levački grozd" proslavila slavu Svetog Trifuna. Na svečanosti održanoj tim povodom VINEX-u uručeni certifikati standarda kvaliteta ISO 9001 i HCCP. Dodeljeni i trofeji "VINEX Levački grozd" najuspešnijim proizvodjačima vina i voćnih rakija iz Levačkog kraja.

  

Uprkos velikim snežnim padavinama koje su gotovo sprečile normalnu komunikaciju u Centralnoj Srbiji, Kompanija "VINEX Levački grozd" je i ove godine na dostojan način proslavila Svetog Trifuna, svoju krsnu slavu, sveca zaštitnika vinara i vinogradara. Najpre je održana molitva i Trifundansko orezivanje vinove loze i to u novom vinogradu VINEX-a na potesu Rogoljevica, pored magistralnog puta Rekovac-Kruševac, gde je krajem prošle godine završena zimska sadnja najkvalitetnijih vinskih sorti groždja na površini od oko 14 ha. Molitvu je, zajedno sa vinarima iz VINEX-a i vinogradarima iz Levačkog kraja, služio paroh iz Belušića, otac Ognjen Grebić, a prilikom simbolične rezidbe vinograda i prelivanja čokota VINEX-ovim Vrancem, vinogradari su se pomolili da godina bude rodna, a uzbrano groždje slatko.

Veliki broj prijatelja Kompanije "VINEX", predstavnika lokalne samouprave i društvenih organizacija, našlo se na slavskom koktelu u Belušiću, gde im je menadžment kompanije priredio prijem i upoznavanje sa poslovanjem i resursima same Vinarije.

Svečani slavski ručak ove godine je po prvi put organizovan u impresivnom prostoru Šumadija sajma u Kragujevcu koji je za ovu priliku bio svečano opremljen i dekorisan. Najpre je, kako protokol za ove prilike to i nalaže, obavljeno rezanje slavskog kolača, a od ovogodišnjeg domaćina, tehničkog direktora VINEX-a diplomiranog tehnologa Milana Vukovića, kolač za narednu godinu preuzeo je Aleksandar Andrić, generalni direktor preduzeća.

Treću godinu za redom "VINEX Levački grozd" povodom Svetog Trifuna organizuje stručno ocenjivanje vina i voćnih rakija individualnih proizvodjača iz Levačkog kraja. Brojne pristigle uzorke ocenila je komisija koju su sačinjavali diplomirani tehnolog Dušan Todosijević, predsednik stručnog žirija, diplomirani tehnolog Milan Vuković i inžinjer Slobodan Marković. Na svečanosti u Kragujevcu najboljima su dodeljene diplome i TROFEJI VINEX LEVAČKI GROZD.

U konkurenciji proizvodjača crnih vina treće mesto osvojio je Aleksandar Dačić iz Male Sugubine, drugo mesto Dragoslav Veselinović iz Lepojevića, a prvo Zoran Vučković iz Poljne. Trofeje najboljima uručio je diplomirani tehnolog Milan Vuković.

Medju proizvodjačima belog vina najbolje ocenjeni bili su trećeplasirani Dragoslav Veselinović iz Lepojevića, drugoplasirani Zvezdan Mihajlović takodje iz Lepojevića, i prvoplasirani Aleksandar Dačić iz Male Sugubine. Trofeje "VINEX Levački grozd" uručio je dr Dragan Prodanović, predsednik opštine Rekovac.

Proizvodnja klvalitenih voćnih rakija takodje je vekovima duboko ukorenjena u privrednu baštinu Levča i Levčana. Zbog toga je na stručnom ocenjivanju veoma jaka bila i konkurencija proizvodjača rakije, a komisija je na kraju odlučila da trofej za treće mesto ponese Dragoslav Veselinović iz Lepojevića, koji je sa tri trofeja ujedno i najboje ocenjeni proizvodjač. Drugo mesto osvojio je Milan Vulović iz Rekovca, a prvo mesto Bojan Jakovljević iz Belušića. Najbolje ocenjenima pehare je uručila Dr Snežana Katić Živanović, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za poljoprivredu.

Trifundanska svečanost bila je prava prilika da, nakon stručne obuke kadrova i sprovedenih opsežnih organizacionih mera tokom prošle godine, zatim uspešno sprovedenog komisijskog ocenjivanja, ovlašćeno certifikaciono telo, EVROCERT Beograd, Kompaniji VINEX Levački grozd zvanično uruči certifikate standarda ISO 9001 i certifikat sistema upravljanja bezbednošću hrane HCCP. Certifikate je uručio predstavnik EVROCERT-a Dragoslav Milošević.

Svoju slavsku svečanost Kompanija VINEX Levački grozd je iskoristila i za uručivanje specijalnih zahvalnica sa likom Svetog Trifuna svojim poslovnim partnerima i prijateljima koji su dali značajan doprinos u ostvarivanju poslovnih rezultata. Prisutnim predstavnicima zahvalnice je uručio direktor preduzeća VINEX Levački grozd Aleksandar Andrić, a onim koje su vremenski uslovi sprečili da budu deo ovog slavlja priznanja će biti uručena naknadno.

U umetničkom delu programa prilikom VINEX-ove proslave Svetog Trifuna učestovao je jedinstveni gitarski sastav Gipsy Aleksići, kao i KUD "Šumadija" iz Gornjeg Milanovca.

Kompanija "VINEX Levački grozd" i ovoga puta je imala zapaženu medijsku pažnju a gledaoci širom Srbije imali su prilike da vide detalje sa ove proslave u informativnim programima RTV Pink i RTK Kragujevac.

 

Jesenje promocije VINEX-a obeležili nastupi na sajmovima i brojne degustacije

U poslednjem kvartalu 2011. godine kompanija "VINEX Levački grozd" nastavila je praksu sajamskih nastupa, promocija i degustacija na otvorenom. Tako se naš mali putujući vinski štand obreo na Trgu u Kraljevu na tradicionalnoj Srpskoj pasuljadi, zatim u malom mestu Roćevići na smotri najbolje hrane i pića iz Srbije, imali smo zapaženu Televizijsku prezentaciju tokom čitavog meseca okrobra na RTV Belle Ami u Nišu, a zajedno sa matičnom  opštinom Rekovac učestvovali smo i na Sajmu lokalnih samouprava u Beogradu.

Takodje je nastavljena tradicija nastupa na sajmovima turizma gde se pored prirodnih lepota i turističkih destinacija promoviše i srpska hrana i piće. Tako smo se našli i na Šumadisjkom sajmu turizma u Kragujevcu koji polako postaje mesto velike turističke i privredne berze.

Tokom leta 2011. godine VINEX priredio brojne promocije sirom Srbije

Sledeci sopstvenu tradiciju približavanja i neposrednog kontakta sa kupcima, Kompanija "VINEX Levački grozd" ovog leta je priredila brojne promocije i degustacije. U već prepoznatljivom etno stilu, putujući vinski bar "Vinex-a obreo se u Boru, Žagubici, Kladovu, Golupcu,Gornjem Milanovcu, Malom Zvorniku, kod manastira Kalenić, na Savincu, zatim spomen kompleksu Drugog srpskog ustanka u Takovu, na prestižnom vinskom festivalu u Nišu, trgovima u Kragujevcu i Trsteniku, ali i u malim mestima poput Zablaća kod Čačka.

Zbog atraktivnosti samog štanda, proizvoda, ponekad i samog promoterskog tima, objektivi kamera i foto aparata često su bili usmeravani ka taboru VINEX-a. Osim posetilaca tako su nas videli i čuli čitaoci, gledaoci i slušaoci različitih medija u Srbiji.

Kao doba domacin "Vinex" je aktivno učestvovaou organizaciji i održavanju velikog narodnog sabora "Prođoh Levač, prođoh Šumadiju" koji je ove 20111.godine na saborištu kod manastira Kalenić okupio više hiljada posetilaca  kojima je zajedničko bilo i to što cene i vole vina Levačkog vinogorja.

A kada već govorimo o Saboru ne smemo da zaboravimo da smo i ove godine dobili javno priznanje za svoj rad. Naime, najviša nagrada Sabora, Povelja "Brativoje Marković" dodeljena je Radiju "VINEX" za ukupni doprinos razvoju Levačkog kraja.

Osim što su se naša vina točila na trgovima, saborištima i na manifestacijama kulture, zajedno smo zaplovili i rekom Drinom na tradicionalnoj regati od Bajine Bašte do Rogačice.

"VINEX"-ov splav, inače jedan od najvećih na regati sa oko stotinu splavara i sa trubačima u pratnji, veselo i bezbedno se spustio stazom dugom više od 20 kilometara.

U drugoj polovini leta usledile su dve izuzetno važne manifestacije poput Festivalla vina u Nišu gde je kompanija "VINEX levački grozd" postala stalni i prepoznatljiv učesnik (video).

Osim što je ispred našeg degustacionog pulta prošlo više od 1.500 posetilaca Festivala vina u Nišu, mnogi su učestvovali i u mini nagradnoj igri pa su poslednjeg dana festivala najsrećniji sa javnog izvlačenja kući otišli sa zanimljivim i vrednim poklonima. Time se, medju svim učesnicima Festivala, "VINEX" izdvojio kao kompanija koja je u svakoj situaciji spremna da obraduje svoje verne potrošače.

Kada su vinogradi najedrali i kada se grožđe već uveliko slivalo u našu vinariju u Belušiću, usledio je veliki poljoprivredni sajam u prestonici Šumadije, u Kragujevcu. Po prvi put, među više od stotinu izlagača, "VINEX" se samostalno pojavio na ovoj manifestaciji koja polako poprima oblike centralne sajamske manifestacije svih poslenika agrara u ovom delu Srbije. Slavom i nagradama ovenčana scenografija sajamskog štanda u obliku seoskog dvorišta nije ostavila ravnodušne ni posetioce Šumadijasajma, pa će još jedno priznanje za najbolji sajamski nastup krasiti naše trofejne vitrine.

Ni ovoga puta nije izostala tradicionalna degustacija levačkih vina a zdušna ocena posetilaca bila je da je "VINEX" oduševio i sajamskim nastupom i kvalitetom proizvoda, što svakako obavezuje da i dalje radimo punom snagom i na zadovoljstvo naših vernih potrošača.

I na kraju ovog letnjeg raporta možda samo možemo reći da ćemo se i dalje truditi da stignemo svuda gde su naši potrošači. Naši proizvodi svakako zaslužuju da se oko njih okupljamo, da o njima pričamo, da se uz njih družimo. Jer oni su: "Vina za stare prijetelje!"

 

VINEX širi porodicu prijatelja

 

Vrata vinarije "VINEX Levački grozd" svima su širom otvorena, i to je već poslovično poznato u kraju oivičenom levim obalama Zapadne i Velike Morave. Svraćaju znani i neznani. Ministri, preduzimači, trgovci, vinogradari ... Ponekad i turisti.  Onomad, medjutim, dođe nam jedan pravi prvak sveta. Kod nas jedinstven, jer je samo njemu to pošlo za rukom. Proslavljeni fudbalski trener Ljupko Petrović. Najpre je na Radiju "VINEX" govorio o fudbalskim temama (video), a zatim je obilazeći samu  pokazao zavidno znanje svetkog čoveka o vinu i vinskim temama.

Zadovoljstvo je bilo videti i čuti čoveka koji se popeo na krov sveta. Tamo gde mu je svakako i mesto. Još nam je draže jer je postao ambasador našeg vina i prijatelj "VINEX"-a.

 

 

Trijumfalni nastup VINEX-a na 78. Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Drugi nastup preduzeća "VINEX Levački grozd" iz Belušića na Medjunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu obeležio je veliki uspeh na ocenjivanju kvaliteta proizvoda i dizajna. Stručni žiri je zlatnim medaljama za kvalitet nagradio VINEX-ov gorki liker PELIN i rakiju dunjevaču iz linije VODA ŽIVOTA, dok je čak pet stonih vina iz levačkog vinogorja okićeno bronzanom medaljom. Osim toga Komisija za ocenjivanje kvaliteta odlučila je da "VINEX Levački grozd" ovoga puta ponese i specijalno priznanje - Povelju za kvalitet kompletnog proizvodnog asortimana, jedinstvenu nagradu koju nije osvojila nijedna druga kompanija.

Usledilo je ocenjivanje dizajna izloženih proizvoda kao i celokupnog sajamskog nastupa u konkurenciji za  tradicionalnu nagradu Privredne komore Vojvodine. Žiriju je pažnju najpre privukao originalan pristup izradi sajamskog štanda po čemu kompanija "VINEX Levački grozd" postaje prepoznatljiva na svim sajamskim priredbama. Osnovni koncept je etno motiv starog šumadijskog dvorišta sa brvnarom u sredini, bunarom i salašom, u kombinaciji sa modernim pristupom vizuelnog predstavljanja proizvodnog programa putem velikih plakata (što je žiri posebno istakao). Nije izostala ni prezentacija vinarije putem savremenih video sredstava uklopljenih u dati ambijent sa posebno aranžiranim živim cvećem, zelenilom i svežim voćem.

Žiri u sastavu: Ratko Filipović, predsednik Privredne komore Vojvodine, Nikola Lovrić, rukovodilac službe za ocenjivanje kvaliteta Novosadskog sajma, profesor Ivan Ilić i dizajner Rudolf Bemacki odlučio je da preduzeću "VINEX Levački grozd" ove godine pripadne priznanje Velika nagrada Privredne komore Vojvodine "Dobar dizajn" za ukupan korporativni nastup na 78. medjunarodnom poljoprivrednom sajmu koji je okupio više od 1.500 izlagača iz više od 60 zemalja. 

Samo uručenje izazvalo je veliku medijsku pažnju a sajt "Najbolje iz Srbije" ovako je preneo samu svečanost uručenja nagrada:

"Nezaobilazni evropski tokovi razvijali su potrebu o lepom i kvalitetnom kao motivu u trgovini i posebno kao značajnu konkurentnu prednost. To je doprinelo ideji, a potom uspešnom projektu sa kojim Privredna komora Vojvodine  godinama podstiče primenu i razvoj industrijskog dizajna u svim sferama privrede. Tako je uspostavljena prestižna nagrada „Dobar dizajn“, koja se tradicionalno dodeljuje uspešnim dizajnerima i preduzećima na priredbama Međunarodnog novosadskog poljoprivrednog sajma.

Ove godine, na sajmu u Novom Sadu, po sedamnaesti put je održano ocenjivanje izgleda proizvoda, a potom i svečanost dodele nagrade „Dobar dizajn“ za izuzetne rezultatete u oblasti unapređenja dizajna proizvoda. Četvoročlani žiri u sastavu: Ratko Filipović, Nikola Lovrić, Rudolf Bemacki i Ivan Ilić, imao je puno posla, ali je, po njihovom jednoglasnom mišljenju, odabrao najbolje.
Ratko Filipović je, obraćajući se prisutnima, između ostalog, naglasio da svi oni koji žele dobar biznis moraju da nađu put do kupaca. Osim toga što imaju vredan proizvod, moraju voditi računa  i o mnogim drugim segmentima, među kojima je sigurno i dizajn.
Dugi niz godina komisija pepoznaje da nagrađene firme dugo opstaju i imaju uspeha.
Ivan Ilić je objasnio da je dobar dizajn kao lepo odelo. Kada hoćemo da negde izađemo i ostavimo utisak, mi se lepo doteramo, ili u žargonu, kako se kaže „s kockamo“. Isto je to tako sa proizvodima. Proizvode kojima želimo da nađu kupca, moramo da doteramo.
Predsednik žiria, Rudolf Bemacki, obrazlažući odluke žiria za nagrađena preduzeća, je apelovao na sve prisutne da se obrate profesionalnim dizajnerima kako bi izbegli zamke loših trendova.
Nikola Lovrić je čestitao svim dobitnicima u svoje lično ime i ime Novosadskog sajma, izražavajući divljenje kompanijama i pojedincima, koji su i u ovim teškim vremenima smogli snaga i napravili iskorak u dizajnu, a time i poslovanju i sopstvenom boljitku. On je napomenuo da je žig Novosadskog sajma prepoznatljiv, da je godinama dokaz kvaliteta proizvoda jer ocenjivanje vrše najeminentniji stručnjaci i da su sve firme sa takvim obeležjem do sada, a veruje i ubuduće, imale ili će imati benefit.
Visoko proznanje, Velika nagrada Privredne komore Vojvodine, dodeljena je preduzećima:
-„Frikom“ Beograd, za grafički dizajn sledećih proizvoda: smrznuto voće „MIX“, brusnica-borovnica, PIZZA PRŠUTO, sladoled „WINX“ i porodično pakovanje sladoleda „G-selection“,
-„Vinex – Levački grozd“ Belušić, za vrhunski vizuelni prikaz proizvedenog programa i
-„Gegula“, Kraljevo, za dizajn ambalaže domaće prepečenice „GEGULA“."

Tokom osam dana Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, menadžment preduzeća "VINEX Levački grozd" ostvario je brojne kontakte sa svojim dosadašnjim poslovnim partnerima, potencijalnim klijentima i dobavljačima, kao i zainteresovanim stranim partnerima čime je i ovaj sajamski nastup zaslužio visoku ocenu. Ništa manje važna nije ni činjenica da je svakoga dana ispred degustacionog pulta vladalo veliko interesovanje potrošača koji su želeli da isprobaju vina iz podruma u Belušiću, što su im naše ljupke promoterke sa zadovoljstvom  i omogućile. 

 

VINEX Levački grozd predstavio paletu svojih priozvoda na Sajmu turizma u Bijeljini

 

Drugi međunarodni sajam turizma i gastrokulture "Bijeljina turist 2011", održan je 29. i 30. aprila 2011. godine  u Tržnom centru "Tom" u Bijeljini. Sajam je okupio osamdesetak izlagača iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Bugarske, BiH i drugih zemalja, a medju njima je bila i kompanija "VINEX Levački grozd" koja je u delu gastro ponude predstavila kompletnu paletu svojih proizvoda.


Ovaj sajamski nastup upriličen je i kao marketinška podrška distributerima VINEX-ovih proizvoda na tržištu BiH, preduzećima "Etranger" iz Zvornika i "Jovanović komerc" iz Bijeljine.

Kao i prilikom ranijih promocija i prezentacija i ovoga puta je za proizvode VINEX-a vladalo veliko interesovanje posetilaca i potencijalnih poslovnih partnera.

 

VINEX u Somboru

 

U Galeriji Kulturnog centra u Somboru u utorak, 5.aprila, otvorena je izložba grafika slavnog Salvadora Dalija. Reč je o 11 grafika kojima je poznati slikar ilustrovao basne Žana la Fontena i 13 grafika iz serije Zodiak.

Deo ovog jedinstvenog dogadjaja bila je i vinarija "VINEX Levački grozd" jer su posetioci bili u prilici da degustiraju najlepša vina iz Levačkog kraja. (na slici direktor Kulturnog centra iz Sombora Mihajlo Nestorovic daje izjavu za Prvu televiziju ispred standa VINEX-a)

 
 

Priznanja za Levačko vino

Levačko vinogorje vraća se na vinsku kartu Srbije

Na 77. medjunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu premijerno su predstavljena vina iz levačkog vinogorja. Nakon što je pre dve godine krenula u revitalizaciju podruma u Belušiću kod Rekovca, a prošle godine uspešno obavila otkup groždja sa oko 600 hektara individualnih vinograda u ovom kraju, vinarija „Vinex - Levački grozd“ po prvi put je svoj proizvodni asortiman izložila na jednoj prestižnoj sajamskoj priredbi i pobrala sve simpatije stručnog ocenjivačkog žirija i posetilaca sajma. Stono ružičasto vino „Harmonija“ iz prošlogodišnje berbe ocenjeno je srebrnom medaljom za kvalitet, a kompletna linija stonih vina gde se još nalaze crno vino „Boem“ i belo „Poema“ ponela je nagradu „Dobar dizajn“ Privredne komore Vojvodine.

- Ova priznanja doživljavamo kao potvrdu naših napora da pomalo zapostavljeno Levačko vinogorje vratimo na vinsku kartu Srbije u čemu imamo punu podršku lokalne samouprave i oko 400 naših kooperanata. Prinanja su dokaz da ljudi ovde baštine dugu tradiciju gajenja kvalitetnog groždja što nama dajhe mogućnost da u savremenim tehnološkim procesima dodjemo do izvanrednih belih, crnih i sve popularnijih ružičastih vina – kaže Milorad Stevanović PR menadžer Vinexa.

S obzirom na to da je Levač poznat i po kvalitetnom voću i dobrim rakijama, na Sajmu je predstavljena  nova linija voćnih rakija od dunje, kajsije i kruške viljamovke, a poseban kuriozitet bio je i štand izradjen u potpunosti u etno stilu sa namerom da se gostima sajma približi originalno šumadijsko domaćinstvo iz koga potiču svi pomenuti proizvodi.

- Možda nam je upravo atraktivnost štanda pomogla da privučemo značajne strane partnere sa kojima smo započeli pregovore o plasmanu vina i rakija na tržišta Rusije, Belorusije, Ukrajine, pa čak i prekookeanskih zemalja kao što je Australija – kaže Stevanović.

 
 
boem-sajt.jpg
vranac-0-75-l-vinex.jpg
rizling-1-litar-vinex.jpg